Ledig tjänst i Sundbyberg!

Vi söker en engagerad platsansvarig koordinator som vill vara med oss och göra skillnad för andra människor och samhället i stort. Vi erbjuder en tjänst med varierade arbetsdagar och med många personliga kontakter.

Då vår nuvarande kollega kommer axla rollen som projektledare i vårt ESF-projekt – Instegsakademin så söker vi därför hennes ställföreträdare under minst 24 månader.

I rollen som koordinator ansvarar du för den lokala verksamheten genom att coacha och matcha arbetssökande till praktik, följa upp, utföra validering samt skapa nya samarbeten. Du är kontaktperson mot flera olika parter som till exempel talanger, arbetsförmedling, kommun och företag samt kollegor i teamet. Information och presentation av uppdraget hos samarbetspartner eller blivande partners är en viktig del i uppdraget. Du ansvarar för löpande uppföljning, dokumentation, administration samt rapporterar löpande till verksamhetschef.  

Vanligt förekommande arbetsuppgifter:

 • Kartlägga och matcha talanger till rätt praktikplats samt ansvara för hela praktikprocessen
 • Ansvara för och stödja talanger under hela praktiken och valideringsprocessen
 • Bygga och förstärka relationer med kommun, AF, näringsliv och organisationer
 • Följa upp, göra praktikbesök och validera deltagare
 • Skapa kontakter och leta efter nya praktiksamarbeten
 • Sprida kännedom och kunskap om TalangAkademin och vår verksamhetsmodell till företag, intresseorganisationer, myndigheter och civilsamhälle
 • Administration i form av dokumentering i system och rapportering av statistik
 • Leverera content för SOME kanaler

Vem är du som vi söker

Du har gärna arbetat med liknade projekt och/eller inom kommunal eller statlig verksamhet. Erfarenhet av arbete med arbetsmarknadsinsatser ses också som meriterande. Har du arbetat med sociala projekt är det mycket meriterande. Det viktigaste är dock att du har ett stort hjärta och känner starkt för att hjälpa andra människor.Du arbetar självklart utifrån ett coachande förhållningssätt och identifierar dig med begreppen social kompetens och teamkänsla. Som person är du självgående, drivande och en god administratör som gillar ordning och reda. Du måste trivas i en ledande och kommunikativ roll. Du har goda kunskaper Office-paketet samt talar svenska, engelska och gärna ytterligare språk.

Vad du får hos TalangAkademin

Här erbjuds ett arbete som verkligen gör skillnad för människor och samhället i stort. Vi värnar om en hållbar arbetsplats där alla ska känna arbetsglädje. Du kommer att få arbeta i en dynamisk miljö med möjlighet att utvecklas tillsammans med engagerade kollegor som har nära till både skratt och stöttning i arbetsvardagen. Vi har kollektivavtal och konkurrenskraftiga förmåner.

Ansökan

Skicka ett e-postmeddelande med rubriken ”koordinator Sundbybergoch bifoga CV + personligt brev till: info@talangakademin.se. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och intervjuer kommer ske löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är 18 oktober 2023. Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetschef Linus via mejl: linus.warrenstein@talangakademin.se

 • Anställningsform – Tjänsten är ett vikariat på minst 24 månader med stor chans till förlängning
 • Anställningens omfattning – Heltid
 • Tillträde – Enligt överenskommelse
 • Sysselsättningsgrad: 100 %

Om TalangAkademin

TalangAkademin är en icke vinstdrivande verksamhet som drivs som en ekonomisk förening genom samverkansprojekt mellan arbetsmarknadens parter och ledande fastighetsägare med medfinansiering från Europeiska socialfonden. Vi har parallellt med vår befintliga verksamhet beviljats ESF-medel för ett tvåårigt projekt (Instegsakademin) som fokuserar på vidareutveckling av arbetsmetoder på instegsnivå tillsammans med Sundbybergs Stad och Skandias stiftelse Idéer för livet.