Platsansvarig koordinator Uppsala

Om jobbet

Vi söker en platsansvarig koordinator i Uppsala då vår nuvarande kollega går vidare till andra uppdrag. Vill du vara med och göra skillnad för andra människor och samhället i stort. Vi erbjuder en tjänst med varierade arbetsdagar och med många personliga kontakter.

TalangAkademin erbjuder en praktik med validering för människor som står långt från arbetsmarknaden, validering ger ett bevis på sitt lärande. Vi finns idag på fem platser i Sverige; Frölunda Torg, Gränby, Gottsunda, Huddinge och Sundbyberg.

I rollen som platsansvarig koordinator ansvarar du för den lokala verksamheten genom att coacha och matcha arbetssökande till praktik, följa upp, utföra validering samt skapa nya samarbeten. Du är kontaktperson mot flera olika parter som till exempel talanger, arbetsförmedling, kommun och företag samt kollegor i teamet. Information och presentation av uppdraget hos samarbetspartner eller blivande partners är en viktig del i uppdraget. Du ansvarar för löpande uppföljning, dokumentation, administration samt rapporterar löpande till verksamhetschef och finansiärer.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter:

  • Bygga och förstärka relationer med kommun, AF, näringsliv och organisationer
  • Kartlägga och matcha talanger till rätt praktikplats samt ansvara för hela praktikprocessen
  • Följa upp, göra praktikbesök och validera deltagare
  • Skapa kontakter och leta efter nya praktiksamarbeten
  • Sprida kännedom och kunskap om TalangAkademin och vår verksamhetsmodell till företag, intresseorganisationer, myndigheter och civilsamhälle
  • Administration i form av dokumentering i system och rapportering av statistik
  • Leverera content för SOME kanaler

Vem är du som vi söker:

Du har gärna arbetat med liknade arbetsuppgifter, organisation och/eller inom kommunal eller statlig verksamhet. Erfarenhet av arbete med arbetsmarknadsinsatser ses som meriterande. Har du arbetat med sociala projekt är det mycket meriterande. Det viktigaste är dock att du har ett stort hjärta och känner starkt för att hjälpa andra människor.

Du arbetar självklart utifrån ett coachande förhållningssätt och identifierar dig med begreppen social kompetens och teamkänsla. Som person är du självgående, drivande och en god administratör som gillar ordning och reda. Du måste trivas i en ledande och kommunikativ roll.

Du har goda kunskaper Office-paketet samt talar svenska, engelska och gärna ytterligare språk. Eftersom du arbetar med hela Uppsala som ditt upptagningsområde kan det vara en fördel om du har körkort och tillgång till egen bil.

Vad du får hos TalangAkademin

Här erbjuds ett arbete som verkligen gör skillnad för människor och samhället i stort. Vi värnar om en hållbar arbetsplats där alla ska känna arbetsglädje. Du kommer att få arbeta i en dynamisk miljö med möjlighet att utvecklas tillsammans med engagerade kollegor som har nära till både skratt och stöttning i arbetsvardagen. Vi har kollektivavtal och konkurrenskraftiga förmåner.

För att söka tjänsten

Skicka ett e-postmeddelande med rubriken ”koordinator Uppsala” och bifoga CV + personligt brev till: rekrytering@talangakademin.se

Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och intervjuer kommer ske löpande, så vänta inte med din ansökan då tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är 2024-07-14.

Tillträdesdag kan diskuteras, men vi ser gärna att du börjar fortast möjligt!

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetschef Linus via mejl: linus.warrenstein@talangakademin.se / eller tel. 073-334 36 24

Om TalangAkademin

TalangAkademin är en icke vinstdrivande verksamhet som drivs som en ekonomisk förening genom samverkansprojekt mellan arbetsmarknadens parter och ledande fastighetsägare med medfinansiering från Europeiska socialfonden. Parallellt med vår befintliga verksamhet bedriver vi flera olika ESF-finansierade projekt inom olika områden.

Anställningsform – Tjänsten är en visstidsanställning på 17 månader under förutsättning att nuvarande partneravtal förlängs, med stor chans till förlängning även efter detta.

· Anställningens omfattning – Heltid

· Tillträde – Enligt överenskommelse

· Antal lediga befattningar: 1 i denna roll

· Sysselsättningsgrad: 100 %

· Ort: Uppsala med omnejd, resor och övernattning inom övriga Sverige kan förekomma.

· Land: Sverige

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön