Språkverktyget Lingio

Det här är talangen Gladiola som studerar på SFI i Sundbyberg och hon har genomfört en validerad praktik på Stora Coop i Bromma via oss. Under sin praktikperiod har hon även genomgått en språkkurs i det digitala språkverktyget Lingio. Sedan 2021 erbjuder vi språkverktyget till alla talanger som genomför en validerad praktik via oss.

Gladiola har genomfört hela kursen och är den första av våra talanger som har genomfört hela kursen. Tillsammans med Lingio har vi ställt några frågor till henne för att få en bild av vad kursen betytt för henne:

Är du glad att du har genomfört den här kursen?

– Jag är jätteglad att jag har läst kursen, det har varit roligt, säger Gladiola.

Är det något som har varit svårt?

– Ja, siffror och klockan varit lite svårare!

Jag vågar prata mer med kunder och kollegor nu!

Efter sin praktik har hon blivit anställd på Stora Coop i Bromma fram till slutet av juni-2021.

Vad har du lärt dig för något?

– Jag har lärt mig mycket. Jag förstår mycket bättre svenska. Jag har lärt mig namn på produkter som hjälper mig på mitt jobb.

Har det blivit lättare att förstå och prata svenska på jobbet?

– Jag kan använda mig av fler ord nu. Lingio har hjälpt mig att våga prata mer med kunder och kollegor och jag har använt uttalsfunktionen en hel del, säger Gladiola stolt.

För oss är det en självklarhet att alla människor ska kunna verka och etablera sig på den reguljära arbetsmarknaden. Genom vårt samarbete med Lingio ges våra talanger möjlighet till en fördjupad och potentiellt påskyndad språkutveckling. Såväl inför, under och efter avslutad praktikperiod. Lingio erbjuder yrkessvenska för många olika branscher med tusentals relevanta språkövningar. Det ingår även en AI-kamera för att fotografera objekt eller texter och få dem översatta till önskat språk. Det öppnar upp för fler som är språksvaga att genomföra en praktik via oss som i slutändan resulterar till att vi kan hjälpa ännu fler på vägen mot ett arbete