”Jobbstigar” – Förberedande insatser

Alla som gör en praktik med validering genom oss får tillgång till vårt digitala verktyg ”Jobbstigar”. Syftet är att förbereda deltagarna ”talangerna” inför en praktik, under en praktik samt efter en praktik. Vad finns det för rättigheter och skyldigheter som anställd? Vad innebär det att vara med i facket? Vad är ett anställningsavtal? Vilka olika anställningsformer finns det? Det är bara några exempel på innehållet i Jobbstigar.

Med tillgång till ”Jobbstigar” kan alla som gör en praktik med validering gå igenom allt material för att få svar på allt som rör en anställning eller en praktik. Det finns även inspiration och motivationsfilmer att ta del av i Jobbstigar. Som exempel handlar en film om nervositeten inför en praktik- eller anställningsintervju. Det är textade filmer med en ”voice over” för språkförståelsens skull. Allt för att underlätta för talangerna och praktikmottagarna. En enklare väg till jobb helt enkelt!

Vill du veta mer om ”Jobbstigar”? Kontakta vår verksamhetsansvarig Linus Warrenstein linus.warrenstein@talangakademin.se


”Jobbstigar” är uppdelat enligt nedan:

Förberedande insatser

Arbetsmarknadskunskap

Branschkunskap

Motivation och inspiration