Talangen Morgan har ordet

Här berättar Morgan en tidigare talang med egna ord om sin talangresa som vi har fått tillåtelse att dela vidare. Alla talanger vi träffar får inte arbete direkt efter sin praktikperiod men det sker alltid någon form av förändring. Att bli sedd och bekräftad gör att människor växer! Vi är så stolta över din insats Morgan och stort tack för att du delar med dig av din historia.

En novemberdag 2019 började en man vid namn Morgan att praktisera på ett fastighetsbolag i Sundbyberg på avdelning ”kontorsservice” i hopp om att kunna bygga ett nätverk av kontakter för att kunna söka jobb.

Tiden gick och han kämpade på och lyckades få ett sommarjobb 2020. Dock när hösten kom och sommaren tog slut tog även det sommarjobbet slut. Det blev en vinter med desperata försök att hitta jobb på alla möjliga olika platser. Han utvidgade sina sökkriterier till olika vaktmästarjobb och inte bara IT-relaterade jobb. Vinter blev till vår och han tog kontakt med sin tidigare chef på Förvaltaren och fick återigen jobb under sommaren 2021 (på samma position som tidigare år). Sommaren gick undan fort och han fick även möjlighet att jobba en extra vecka på hösten.

Efter den veckan pluggade han programmering under 10 veckor och sökte in till en NET utvecklings utbildning. I december 2021 kom och en av hans två tidigare kollegor och frågade om han ville jobba över julledigheten då de behövde ta semester. De frågade då om han vill testa att arbeta på IT-enheten som support (då hans utbildning inte skulle börja förrän till hösten 2022). Han tackade ja utan att tveka. Han fortsatte kämpa på hos kontorsservice fram till den 10 januari då han hoppade över till IT-support. Han kämpade även på den avdelningen samtidigt som han pluggade till ett intagningsprov för studierna som skulle börja till hösten.

Våren passerade och intagningsprovet gjordes och han kände sig nöjd med det. Resultatet gav en reservplats på 127. Han berättade hur det låg till för chefen på Fastighets AB Förvaltaren och diskussioner tog fart om hur han skulle göra till hösten om han inte kom in. Tiden gick och han blev mer bekväm i rollen på IT-support och trivdes jättebra med alla sina kollegor och arbetsuppgifter. Sommaren kom och arbetsuppgifterna lugnade ner sig och han kunde fortsätta förbereda sig inför studierna till hösten.

Det snackades och viskades bland cheferna och den första augusti 2022 skrev han på ett heltidskontrakt för Fastighets AB Förvaltaren som IT-supporttekniker. Det var min resa som jag gjort under de senaste tre åren. Det har gått så fort att jag var tvungen klippa av mig allt hår för att det började bli tunt av hastigheten jag flygigt fram på.

Nu känner jag mig trygg i mig själv och min framtid och min hälsa har förbättrats avsevärt, jag har t.o.m börjat gå på gym som jag inte trodde jag skulle göra någonsin.

Tack för mig att jag fick dela med mig av min resa och stort tack till Fastighets AB Förvaltaren för att ni trodde på mig hela vägen!

Edit: Oops! Jag glömde såklart tacka de som kickstartade min resa hos Förvaltaren, ett stort tack även till Linus Warrenstein och TalangAkademin för pushen och hjälpen jag behövde för att ta mig till Förvaltaren!

Morgan Karlsson en tidigare talang på TalangAkademin

Här träffar vi Morgan på Fastighets AB Förvaltaren i Sundbyberg 2019